Heb je net een lichtkoepel laten installeren in je woning of kantoorruimte? Dan ben je er ongetwijfeld heel blij mee. Lichtkoepels zorgen voor meer natuurlijke verlichting en hebben bovendien een moderne en luxe uitstraling.

Lichtkoepels hebben echter ook een nadeel: als ze open staan dan kan er van alles naar binnen vliegen en waaien. Wie wil er nu een lichtkoepel die je nooit open kunt zetten omdat je bang bent dat er van alles naar binnen komt? Niet handig! 

Opaal

Beschermen van je koepel

Geen zorgen: ook dit probleem is op te lossen. Je kunt namelijk ook je lichtkoepel voorzien van praktische decoratie. Tegenwoordig kun je namelijk een insectenhor voor je lichtkoepel kopen. Deze is zelf te bevestigen of je kunt het door een deskundige laten doen.

Dankzij de insectenhor zal er niets meer naar binnen waaien door de koepel. Bovendien hoef jij je in de zomer geen zorgen te maken om insecten in je woning of kantoor want ook die houdt de insectenhor tegen. Ideaal!

Top-Koepel

Reinigen en bevestigen van de hor

Er zijn meerdere horren voor koepels om uit te kiezen. Het is altijd aan te raden om een insectenhor te kiezen die je gemakkelijk zelf kunt monteren en demonteren. Dat voorkomt dat je telkens hulp moet vragen.

Wanneer de hor zo gemakkelijk te verwijderen is, kun je deze namelijk ook zelf reinigen. Je kunt het beste kiezen voor een hor voor je lichtkoepel die je kunt wassen. Sommige soorten kun je met de hand of een wasmachine gemakkelijk reinigen. 

Bron: Licht-koepels.be